Obsah fóra

 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nedetekce u STi-R Plus aneb jak poznat vyresetovaný přístroj

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra -> Bel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AntiRadary.cz
Expert


Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 1459
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 6:10 pm    Předmět: Nedetekce u STi-R Plus aneb jak poznat vyresetovaný přístroj Citovat

Možná tady budu vypadat za blbce, že jsem jako prodejce dříve nezaregistroval takovou zjevnou věc, ale chybami se člověk učí a když má něco na porovnání, tak si všimne i věcí, kterých si předtím nevšiml. Ale popořádku ...

Minulý týden jsem obdržel poptávku na opravu kompletu Beltronics STi-R Plus a AL G9 RX2 Dual. Servis nic bližšího nevěděl, jenom obdrželi informaci, že antiradar špatně funguje, ale co to znamená jsem si mohl jenom domýšlet. Navíc ten servis to ani nemontoval a v montáži podobných zařízení se moc nevyznal.
Nejdříve jsem si myslel, že tam pošlu externího spolupracovníka, který tam poblíž měl zrovna nějaké vyřizovaní, protože jsem předpokládal, že celý systém jenom špatně nastaven a "oprava" bude trvat pár minut. Jelikož se ale jednalo o velkého prodejce automobilů, tak jsem se tam raději rozjel sám.
Samozřejmě na místě nikdo nic pořádně nevěděl a jenom inkriminované vozidlo jsme hledali cca 15 minut. Nakonec jsme jej našli a zjistil jsem, je antiradar je celý rozladěný a rušička je namontována špatně - 1 čidlo je úplně nefunkční a druhé má zastíněnou vysílací diodu. Antiradar jsem nastavil a vše se zdálo v pořád, ale na imitátoru vůbec nereagoval. Chvilku jsem se s ním trápil a různě nastavoval, ale pak mě napadlo, že je asi zablokován. Ovšem nikde jsem nezjistil, jak to poznat, menu bylo normálně přístupné a všechny položky běžně dostupné.
Jelikož jsem neměl sebou notebook s ovládacím programem a rovněž jsem zjistil, že u STi-R+ chybí přípojka na USB, domluvili jsme se, že to dořešíme příští den. Naklusal jsem tam s NB i kabelem, připojil se k STi-R+ a ... samozřejmě, detektor byl zablokován. Běžný technik bez imitátoru to neměl šanci zjistit! Ovšem ani po odblokování problém nezmizel a detektor vytrvale odmítal reagovat na imitátor! Nakonec jsem přes Internet zaktualizoval firmware, databázi, všechno znovu nastavil a až pak to normálně šlapalo.

Byl jsem z toho všeho celkem překvapen, protože jsem předtím nějak nezaregistroval, že u zablokovaného STi-R+ tento fakt nejde nijak poznat a řidič tak nemá žádnou výstrahu o tom, že není chráněn. Stačí, když s autem jednou jede někdo jiný nebo dítě najednou zmáčkne a chvilku přidrží dvě tlačítka a řidičák může být v čistírně. Dokonce ani po odblokování detektoru se detekce neobnovila a pomohlo až přeflashovaní firmware.

Nikdy předtím jsem tuto nedokonalost STi-R+ nezaregistroval a setkal jsem se s tím až teď. Taky jsem si už zvykl ze Stingerů, že pokud mají vymazaný firmware, tak píší "Only GPS version" a nenapadlo mě, že STi-R+ tohle nemá. Je možné, že jsem si jenom něčeho nevšiml, takže uvítám, pokud mě někdo vyvede z omylu.
_________________
--- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
MrVideazprovozu
Pozorovatel


Založen: 17.11.2011
Příspěvky: 53

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 7:49 pm    Předmět: Citovat

Tonouci se stebla chyta. Musim se jen smat co jste zase vymyslel za kravinu - u sedeho prodejce se toto holt delat musi. Jen je videt, ze jste opravdu expert na detektory, 17 let mluvi za vse, ze neumite nastavit STi-R+!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ragamix
Expert


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 1873
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 8:17 pm    Předmět: Citovat

no to by som nepovedal. aj ja som si este na zaciatku predaja plusiek vsimol ze neexistuje ziadne upozornenie ze software je deaktivovany. dalsia vec je ze ovladaci sw nefunguje na win7 + service pack1
_________________
| www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MrVideazprovozu
Pozorovatel


Založen: 17.11.2011
Příspěvky: 53

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 8:32 pm    Předmět: Citovat

je divny, ze me to facha na
win xp SP3 prof. v pohode
win Vista - v pohode
W7 home 64 - SP1 taky v pohode
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ragamix
Expert


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 1873
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 8:47 pm    Předmět: Citovat

ja som to skusal na dvoch pc w7 + sp1 ale 32bit.. po spusteni nasleduje crash. xp a sp3 je ok to viem
_________________
| www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
AntiRadary.cz
Expert


Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 1459
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 8:59 pm    Předmět: Citovat

MrVideazprovozu napsal:
Tonouci se stebla chyta. Musim se jen smat co jste zase vymyslel za kravinu - u sedeho prodejce se toto holt delat musi. Jen je videt, ze jste opravdu expert na detektory, 17 let mluvi za vse, ze neumite nastavit STi-R+!!

Kravinu? Takže u zablokovaného STi-R+ lze poznat, že je zablokovaný a nebude reagovat na radar? Pokud ano, tak bych se rád dozvěděl jak, pokud ne, tak jste kravinu napsal Vy!
_________________
--- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Robert
Expert


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 1244
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 9:27 pm    Předmět: Citovat

Divný, že ač je toto stejné už od začátků prodeje STi-R PLUS, antiradary.cz si toho všimnul až teď. Asi slepě důvěřoval svému dodavateli Mr. Green .

Pane Gnip vy už jste fakt ubohej v těch vašech kecech...

Samozřejmě funkce kdy je detektor nefunkční nelze aktivovat "dětským mačkáním" zařízení. To že detektor v tuto chvíli nic nepíše bylo rozhodnutím výrobce a bylo to z "legalizačních důvodů", jelikož nechtěl aby bylo možno potvrdit, že toto zařízení umí i "detekovat".

Každpádně po několika letech prodeje STička vás mohu uklidnit. Ač bylo STiček prodáno několik tisíc v ČR (a několik desítek tisíc kusů v EU) naproti desítkám prodaných Stingerů v CZ (odhaduji cca 20ks za rok kdy je v prodeji) (a stovkám v EU), neslyšel jsem o nikom, kdo by omylem u STička několik sekund vydržel držet dvě tlačítka a pak si ještě nevšiml hlášky, která by ho informovala o vymazání detekčních schopností a pak aby ho změřili. To je sice hezká konstrukce prodejce konkurenčních produktů, ale z praxe vím, že je to nesmysl.

Takže opět tleskám... Rolling Eyes
_________________
- www.antiradary.net www.beltronics.info www.escort-radar.cz a www.anti-laser.cz -
- Výhradní dovozce BELTRONICS, ESCORT a ANTiLASER do ČR -
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
AntiRadary.cz
Expert


Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 1459
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 9:40 pm    Předmět: Citovat

Robert napsal:
Divný, že ač je toto stejné už od začátků prodeje STi-R PLUS, antiradary.cz si toho všimnul až teď. Asi slepě důvěřoval svému dodavateli Mr. Green .
Ne, prostě jsem to nějak nezaregistroval, že u STi-R+ není poznat, když je zablokován. Opravdu mě to překvapilo a několik desítek minut jsem "dětsky" mačkal tlačítka než mě to napadlo.
Nevím, jak něco takového odhalí servis někde v Brně nebo Ostravě, který nemá imitátor a dostane na opravu auto s takovým radarem, kde bude jenom vědět, že antiradar špatně funguje. Když navíc bude rozhašené celé nastavení, tak se těžko dovtípí, že detektor je kromě špatného nastavení ještě i zablokován.


Robert napsal:
Pane Gnip vy už jste fakt ubohej v těch vašech kecech...

Určitě méně, jako Vy ve Vaších lžích a demagogiích ohledně tzv. CZ verzích, když ještě v listopadu jste mi tvrdil, že zúžení pásma u 9500ix je nereálné, protože na Evropu Escort kašle a dělat nějaké změny se mu nevyplatí.
_________________
--- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Robert
Expert


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 1244
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 9:47 pm    Předmět: Citovat

A vy jste si všimnul u detektoru 9500ix cokoli o verzi EURO CZ?

http://www.antiradary.net/antiradar-9500ix-euro-escort/

Nebo jenom opět spoléháte na to, že si někteří vaše slova neověří a vašim lžím uvěří?
_________________
- www.antiradary.net www.beltronics.info www.escort-radar.cz a www.anti-laser.cz -
- Výhradní dovozce BELTRONICS, ESCORT a ANTiLASER do ČR -
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
AntiRadary.cz
Expert


Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 1459
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 10:41 pm    Předmět: Citovat

Aha, takže Escort u své vlakové lodi - modelu 9500ix EURO nedokáže zúžit pásmo nebo jinak odstranit falešné poplachy, ale u X50 EURO dokonce dokáže potisknou detektory podle přání dealerů z jednotlivých zemí. Opravdu paradox!

Takže Escort 9500ix EURO je jenom v jedné verzi a žádná česká verze neexistuje? Wink

Tak proč se potom na Vaších stránkách zobrazuje u 9500ix EURO od Vás tohle: http://www.antiradary.net/detektor-urceny-pro-cr/ a u ostatních 9500ix EURO tohle: http://www.antiradary.net/detektor-neurceny-pro-cr/ ? Mr. Green
_________________
--- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
msp_x
Expert


Založen: 10.12.2006
Příspěvky: 539
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 10:48 pm    Předmět: Citovat

Robert napsal:

Samozřejmě funkce kdy je detektor nefunkční nelze aktivovat "dětským mačkáním" zařízení. To že detektor v tuto chvíli nic nepíše bylo rozhodnutím výrobce a bylo to z "legalizačních důvodů", jelikož nechtěl aby bylo možno potvrdit, že toto zařízení umí i "detekovat".

Každpádně po několika letech prodeje STička vás mohu uklidnit. Ač bylo STiček prodáno několik tisíc v ČR (a několik desítek tisíc kusů v EU) naproti desítkám prodaných Stingerů v CZ (odhaduji cca 20ks za rok kdy je v prodeji) (a stovkám v EU), neslyšel jsem o nikom, kdo by omylem u STička několik sekund vydržel držet dvě tlačítka a pak si ještě nevšiml hlášky, která by ho informovala o vymazání detekčních schopností a pak aby ho změřili. To je sice hezká konstrukce prodejce konkurenčních produktů, ale z praxe vím, že je to nesmysl.


Já bych to až tak úplně nesmyslně neviděl. Nevím, jak přesně to je s STI, ale u stingeru card je také třeba chvíli držet dvě tlačítka a když jsem ho měl čerstvě, tak jsem si jej zrovna hned vymazal.

Murphy funguje - neznalý uživatel určitě najde tu nejhorší kombinaci tlačítek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
AntiRadary.cz
Expert


Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 1459
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2012 10:08 am    Předmět: Citovat

Taky to nebylo napsáno z nějakých konkurenčních důvodů, jak mě z toho obviňuje Robert, ale celkem mě to překvapilo a zarazilo. K zablokování může dojít velice jednoduše, stačí když si někdo neznalý nebo dítě chvilku hraje s tlačítky a je vymalováno. Určitě to není tak nesmyslná spekulace, protože běžně setkávám s tím, že stačí na chvilku posadit batole k PC a za pár sekund mám rozhozený celý počítač.
Nejenom řidič, ale ani servis pak nemá možnost zkontrolovat, jestli detektor je nebo není zablokovaný, což považuji za trochu nedomyšlené. kromě toho, často reklamace probíhá stylem "nějak to blbne, podívejte se mi na to" a zákazník nejenom, že nedokáže přesně popsat, jak vypadá to "blbnutí", ale ani neví, kde má diagnostickou a nastavovací USB zásuvku.

Navíc tento konkrétní STi-R+ nereagoval ani po správném nastavení a bylo nutno aktualizovat firmware, ale připouštím, že se mohlo jednat o náhodu.
_________________
--- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Robert
Expert


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 1244
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá květen 25, 2012 6:51 am    Předmět: Citovat

AntiRadary.cz napsal:
Tak proč se potom na Vaších stránkách zobrazuje u 9500ix EURO od Vás tohle: http://www.antiradary.net/detektor-urceny-pro-cr/ a u ostatních 9500ix EURO tohle: http://www.antiradary.net/detektor-neurceny-pro-cr/ ? Mr. Green


Zde mi uniká smysl o co vám jde?

Jinak chápu a je mi stejně jako ostatním 100% jasné, že by jste si ani ve snu nedovolil pomyslet na to, že by jste poté co jste se stal zástupcem jiné značky kdy zde horlivě tímto stylem vystupujete informoval o "závadě" na STi-R PLUS "informoval" nezjištně. Laughing. Lhát můžete a možná vám to i někdo uvěří, ale ocamcať pocamcať...

PS: Ještě nikdy (a to jsme pár tisíc STiček prodali) jsem neslyšel o tom, že by si někdo omylem STičko zablokoval a nevěděl o tom, respektive že ho díky tomu změřili.
_________________
- www.antiradary.net www.beltronics.info www.escort-radar.cz a www.anti-laser.cz -
- Výhradní dovozce BELTRONICS, ESCORT a ANTiLASER do ČR -
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
AntiRadary.cz
Expert


Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 1459
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá květen 25, 2012 9:40 am    Předmět: Citovat

Robert napsal:
AntiRadary.cz napsal:
Tak proč se potom na Vaších stránkách zobrazuje u 9500ix EURO od Vás tohle: http://www.antiradary.net/detektor-urceny-pro-cr/ a u ostatních 9500ix EURO tohle: http://www.antiradary.net/detektor-neurceny-pro-cr/ ? Mr. Green


Zde mi uniká smysl o co vám jde?

Jenom o to, že byť sám tvrdíte, že u detektoru Escort 9500ix EURO žádná tzv. CZ verze neexistuje, stejně zákazníky strašíte, že jenom ta, která prošlá přes Váš sklad, je ta pravá a vhodná pro ČR:Detektor není určen pro ČR!

citace:
Bohužel, Váš detektor není určen pro ČR.

Pravděpodobně jste byli napáleni. Někteří prodejci, zejména anonymní, na aukčních serverech nabízejí pod taktovkou verze EURO neupravené antiradary, nebo antiradary svou úpravou nevhodné pro použití v ČR. Zákazník se tak často dostává do svízelné situace, kdy s dobrým úmyslem nakupuje, avšak po koupi je (ne)funkčností zařízení nepříjemně překvapen. V této situaci zákazníkům doporučujeme pokusit se s prodejcem dohodnout na zrušení kupní smlouvy a poohlédnutí se po detektoru z ověřeného zdroje se zárukou funkčnosti a vhodnosti pro ČR.

Jako subjektu zodpovědnému za budování jména značek BELTRONICS a ESCORT RADAR je naší povinností snažit se, aby výrobky těchto značek v ČR měly pouze ty nejlepší reference. Prodejem verzí neurčených pro ČR, však často nastává situace opačná. Pomožte nám udržet jméno světových top značek a poskytněte nám pomocí následujícího formuláře podrobnější informace, například kde byl detektor Váš antiradar zakoupen, za jakých podmínek atd.

Zanecháte-li také vaše kontaktní údaje, budeme Vás moci kontaktovat a poradit Vám vhodný postup, jak vrátit zboží prodejci, který Vám prodal pro ČR nevhodné zařízení. Poté samozřejmě doporučujeme zakoupit přístroj z oficiálního distribuce, s garantovanou funkčnosti, a to buďto přímo u nás, nebo u některého z autorizovaných prodejců. Děkujeme.


Čemu věříte a čemu ne je Váš problém, pokud lidi posuzujete podle sebe, tak se ani nedivím, ale opravdu jsem si této podivnosti u STi-R+ všiml poprvé a dost nepříjemně mě překvapila. Pro mě to znamená, že ke každé závadě STi-R+ nebo kontrole nastavení musím tahat NB s Detector Tools a nejdříve zkontrolovat, jestli detektor není zablokován. V praxi je to většinou ještě složitější, protože valná část majitelů STi-R+ vůbec netuší, kde je umístěna diagnostická USB zásuvka, popřípadě se následně zjistí, že nebyla vůbec namontována.
_________________
--- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Robert
Expert


Založen: 25.10.2006
Příspěvky: 1244
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá květen 25, 2012 1:44 pm    Předmět: Citovat

Škoda, že zase lžete, protože tuto věc jsme spolu řešili již před lety a tehdy jste se nad tím nijak zlvášť nepozastavoval. To, že na tento problém "jakoby náhodou zjištěný nyní" upozorňujete je pouze součástí vaší štvavé kampaně. Ale jelikož je to podle reakcí ostatních všem naprosto jasné, tak nemás smysl dále se tímto zabývat.
_________________
- www.antiradary.net www.beltronics.info www.escort-radar.cz a www.anti-laser.cz -
- Výhradní dovozce BELTRONICS, ESCORT a ANTiLASER do ČR -
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra -> Bel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com